Země původu: Itálie Vinařská oblast: Veneto Klasifikace: DOCG Odrůda: Corvina, Rondinella, Molinara.
Víno je tmavě červené, neprůhledné a plné. Odstíny granátu obohacují jeho barvu a dodávají mu atmosféru tajemné přitažlivosti. Jeho aromatický profil je teplý, bohatý a lákavý. Chuťově přesvědčí toto víno svou harmonickou jemností a velkou expresivní silou. Doporučené pokrmy: Amarone della Valpolicella DOCG se perfektně hodí k pokrmům z červeného masa, zvěřině a kořeněným, chutným sýrům. Co je to gurmánské jídlo, s nímž můžete toto víno vyzkoušet? Bažant s vlašskými ořechy a lanýžem.
Teplota podávání: 18°-20°C. Zrání: Po fermentaci zraje v dubových sudech 12 měsíců a poté odpočívá v lahvích dalších 12 měsíců.
Obsah alkoholu: 15 % Obsah cukru: Suché Objem: 0,75 l